30.000 MUSLIMSKE TERRORANGREB SIDEN 11. SEPTEMBER

30.000 MUSLIMSKE TERRORANGREB SIDEN 11. SEPTEMBER

Der har været 30.000 jihadangreb siden 11. september 2001. Nicolai Sennels interviewer Glen Roberts, manden der tæller dem alle én for én.

 


Af Nicolai Sennels

IMG_0090.JPG

Siden terrorangrebet på World Trade Center i New York 11. september 2001, har amerikaneren Glen Roberts talt og dokumenteret jihadangreb verden over. Det sker på hjemmesiden thereligionofpeace.com. Hjemmesiden har, udover den verdensberømte jihad-tæller, dagligt nye links til analyser og nyheder, "Månedens dhimmi", ugens foto og en enorm database af korancitater og statistikker. Glen Roberts hjemmeside er måske verdens mest informative når det kommer til jihad, og hans viden om emnet er enorm. Inden Nytår vil tallet runde 30.000 dræbende angreb siden angrebet i 2001. I den anledning har Newspeek interviewet Roberts og spurgt ham om, hvad det gør ved en at dokumentere uhyrlighederne, og om jihadisternes angrebsmåder og ofre.

Newspeek: Hvordan påvirker det dig at dokumentere de mange angreb?

Det gør mig sådan set bare mere motiveret for at fortælle andre om dem, så de ikke drukner i mediestrømmen. Jeg er nødt til at være følelsesmæssigt afskåret på et vist plan, ellers ville jeg blive overvældet. Men en gang imellem er der angreb som virkelig påvirker mig, især hvis det er særligt grusomt og meningsløst.

Det eneste jeg kan gøre er at offentliggøre det, så har jeg i det mindste gjort noget.

Hvordan formår du at tælle alle de mange angreb?

At tælle angrebene er nok den letteste del af arbejdet. At holde forsiden frisk med nyheder og artikler er langt mere krævende. De mere kendte angreb er selvfølgelig lette at finde, og jeg har udviklet en metode over årene, som gør det let at finde og dokumentere de mindre kendte.

Hvordan kan man være sikker på, at alle angreb på din liste rent faktisk er sket?

Dem på forsiden af hjemmesiden har links. Resten dokumenterer jeg med tid, sted og antal dræbte, hvilket gør det let for folk selv at kontrollere via Google. Desuden er der andre kilder på nettet, herunder Wikipedia, som har deres egne lister. Desuden har jeg et stående tilbud om at dokumentere angreb, hvis nogen skulle have en specifik forespørgsel.

Da BBC talte angreb i november 2014 fandt de faktisk langt flere jihad angreb og ofre, end mig.

Hvem er de typiske ofre?

De angreb jeg tæller med, har typisk civile og politifolk som ofre. Nogle gange inkluderer jeg angreb mod lokale soldater, især hvis de har været i civil, i deres barakker eller på et check point. Jeg tæller ikke angreb, som er foregået i egentlige kampsituationer.

Langt de fleste ofre er uskyldige civile dræbt af islamister, som kæmper for islamisk dominans. Og de fleste ofre er andre muslimer. 

Uden for den muslimske verden er det dog sjældent, at man rammer muslimer. Og når det sker, så er de ikke dræbt på grund af deres religion, men på trods af deres religion. Koranen prædiker brutalitet mod de vantro og hyklerne. Hyklere er muslimer, som ikke deltager i jihad.

Har typen af angreb ændret sig igennem tiden?  

Selvmordsbomber var ualmindelige for 15 år siden - og de var som regel rettet mod israelske civile. Nu er det ret normalt. Det virker også som om at terrorerens ofre er mere tilfældige. Det er blevet mere vanvittigt og nærmest rettet mod alt og alle. Jihadisterne er endda begyndt at angribe hinanden, når der ikke er nok vantro at dræbe. Intet land og intet sted er længere sikkert.

Hvad er den typiske angrebsmåde?

Det er formentligt bomber på offentlige steder, enten selvmordbomber eller ved at placere bomben et sted. I Vesten er det mest masseskyderier og knivstikkerier.

Hvad er den typiske årsag til angrebet?

Den grundlæggende årsag er altid islam, en ideologi som prædiker vantros underlegenhed. Ifølge Koranen er den naturlige verdensorden en orden, hvor islam dominerer, og hvor enhver vigen fra islam skal korrigeres.

De fleste islamiske terrorgrupper er ret klare omkring deres religiøse mål, særligt dem der kæmper i muslimske lande. Jihadister i Vesten "beklager" sig dog også over en påstået dårlig behandling af muslimer, oftest uden at dokumentere det. Det er lidt ironisk, eftersom dem der behandler muslimer dårligst, er andre muslimer.

Islamisk Stat begyndte at iklæde folk i orange dragter, inden de skulle henrettes som en henvisning til Guantanamo. Men ingen muslimer er blevet henrettet på Guantanamo, og dragterne er efterfølgende blevet associeret med barbari begået i Allahs navn.

Jihadister har en tendens til at generalisere meget stærkt. Den terrorist, som for nyligt angreb på Ohia State University påstod, at han var vred over behandlingen af muslimer i Myanmar... hvilket jo intet har at gøre med Ohio. Han var ikke skør, han generaliserer bare henholdsvis muslimer og vantro, nøjagtigt ligesom islam gør det. Den ene gruppe skal dominere den anden, og hvad der sker mod én, sker mod alle.

Hvilke lande oplever flest angreb?

Jeg startede med at tælle jihadangreb efter 9/11-angrebet og det er tydeligt, at Irak er værst ramt, særligt efter at USA trak sig ud. På anden-pladsen kommer Pakistan med cirka halvt så mange angreb. Derefter kommer Afghanistan og Thailand. Det er muligt, at arabiske militser og Sudans islamiske regime har dræbt flere end alle de andre tilsammen, men det er svært at dokumentere noget fra den region.

Før 9/11 blev titusinder dræbt af jihadister i Kashmir og omkring 200.000 blev dræbt i Algeriet i samme periode. Er der en stigning i antallet af angreb?

Islamisk vold er faldende i nogle ganske få områder, herunder Kashmir og Algeriet, men generelt er der sket en kraftig stigning.

Læs også: 11,774 Terror Attacks Worldwide in 2015; 28,328 Deaths Due to Terror Attacks

Viser 2 reaktioner

Check din e-mail for et link til at aktivere din konto.

  • commented 2016-12-28 11:03:21 +0100
    Godt at Glen Roberts bevarer det globale overblik. Det mangler MSM.
    Der er tale om en assymetrisk verdenskrig, hvor vesten og dens allierede på den ene side kæmper mod muslimske guerillaer, der kæmper med ukonventionelle midler for at opnå verdensherredømmet, så hele verden kommer til at leve efter islams love, der er sande, fordi de er givet af direkte gud via Muhammed og derfor er evigt gyldige.
  • commented 2016-12-24 14:14:26 +0100
    Hva er datoen for dette innlegget (det står “siden 11. september”, og jeg er bare interessert i tidslinjen)?