EN JAMMERLIG JOURNALISTFORMAND

EN JAMMERLIG JOURNALISTFORMAND

Ole Hasselbalch beskriver, hvor dobbeltmoralsk og uinformeret Dansk Journalistforbunds formand Lars Werge fremstod, da han forleden deltog i en udsendelse på Radio24syv om det mediestøttede venstreekstreme researchkollektiv Redox' arbejdsmetoder


Af Ole Hasselbalch

Ole_Hasselbalch.jpg 

Formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, er på Radio 24syv  blevet spurgt, hvad han mener om det såkaldte researchkollektiv Redox, der i realiteten er en forlængelse af de venstreekstreme ”Antifascistisk Aktion.” (AFA) 

Dette foretagende er kendt for voldsudøvelse mod politiske modstandere. En klummeskribent på Information, Niels Jespersen, kalder ifølge udsendelsen Redox for en "efterretningstjeneste for venstreradikal vold og hærværk". Selv skriver Redox under FAQ (frequently asked questions) på sin hjemmeside: ” Samarbejder I med AFA? Ja. Vi samarbejder med alle antifascistiske organisationer, der har samme mål som os …” 

Folkene bag Redox har næppe en normal psykologisk profil. De bestemmer nemlig selv, hvem der er ”fascister”.

I 2011 afsløredes et eksempel på, hvorledes de endog kan finde på at forfalske - i øvrigt ulovligt indsamlede - ”efterretninger” for at skabe det billede af ofrene, de ønsker at fremstille.  

Sjovt nok, ikke mindst i betragtning af at der var var tale om journalisternes formand, var Lars Werge i udsendelsen på 24syv ude af stand til at komme i tanke om, hvad Redox faktisk er, og hvordan foretagendet fungerer.

Derfor udleverer hans forbund pressekort til de Redox-folk, der med det i hånden går igennem politiafspærringerne for at fotografere påståede ”fascister”, som herefter på forunderlig vis oplever at blive udsat for vold, hærværk mv.

Journalistformanden så sig i udsendelsen forpligtet til at udlevere disse kort, fordi Redox er tilmeldt Pressenævnet(!)

At Redox såkaldte efterretningsvirksomhed er hamrende ulovlig, var journalistformanden ikke i stand til at komme i tanke om.

Måske skulle formanden læse ikke blot medieansvarsloven, men også personoplysningsloven, lov om massemediers informationsdatabaser og straffeloven.

I betragtning af hans for tiden betydelige interesse for, hvad der er lovlig og presseetisk korrekt journalistisk virksomhed, er hans manglende tanker og beskedne læselyst på lige netop dette punkt påfaldende.

Det er ikke mærkeligt, at respekten for journaliststanden er i frit fald.

 

Viser 7 reaktioner

Check din e-mail for et link til at aktivere din konto.

 • commented 2017-01-10 10:41:31 +0100
  Har journalisterne ikke altid valgt en troende kommunist til deres formand?
  Lars Werge er i interviewet på 24syv en skamplet på journalist standen.
  Gad vide hvor mange af medlemmerne, der bifalder hans udmelding?
  Jeg tør ikke sætte procent på. Jeg frygter, det er flertallet?
 • commented 2017-01-09 22:23:08 +0100
  Ja, som vi næsten dagligt kan følge på uriasposten gode sider, så er journalisterne ikke bare uddannet på RUC, men indoktrineret af ræverøde kræfter på RUC:
  http://www.uriasposten.net/archives/79501#comments

  Vi burde nok få afskaffet mediestøtte-milliarderne, således at hver en journalist måtte sælge sine skriverier på liberale vilkår, frem for på tvangsindbetalte licensmidler?

  Ja, vi er jo nu alligevel tvunget til at have adgang til internettet og så er det jo ikke svært, at gå ind på diverse medier og officielle sites for at orientere sig om Public service (tidligere kaldt oplysning til borgerne om samfundet)
 • commented 2017-01-09 20:17:34 +0100
  Det viser jo med al gruelig tydelighed hvor pilrådden store dele af den danske journaliststand er.
  Der er i hvert fald et, eller andet grueligt galt. Det gælder både den elektroniske, og den skrevne presse.
  Det er på høje tid at det hele gås grundigt efter i sømmene.
 • commented 2017-01-09 17:51:05 +0100
  “Det er ikke mærkeligt, at respekten for journaliststanden er i frit fald.”

  Det er totalt uansvarligt at uddele pressekort til terrorister (og deres hjælpere). Hvis journalisterne ikke kan fyre så uduelig en formand, så er de heller ikke nogat at samle!
 • followed this page 2017-01-09 16:44:29 +0100
 • followed this page 2017-01-09 16:41:27 +0100
 • followed this page 2017-01-09 15:54:39 +0100